ЕФЕКТИВНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПУБЛІЧНИХ СЛУЖБОВЦІВ ЗА ДОПОМОГОЮ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ: ОБМІН ДОСВІДОМ

Ефективна організація підвищення кваліфікації публічних службовців за допомогою сучасних технологій: обмін досвідом

04 Липня 2023

НАДС спільно з Вищою школою публічного управління проведено комунікативний захід, спрямований на обмін досвідом щодо ефективної організації підвищення кваліфікації публічних службовців, зокрема за допомогою сучасних технологій. Захід зібрав разом представників державних органів та органів місцевого самоврядування та закладів післядипломної освіти.

Під час заходу розглянуто приклад успішного проєкту Eng4PublicService, який спрямований на безкоштовне навчання англійської мови публічних службовців. Цей проєкт реалізується за допомогою платформи онлайн-навчання EF English Live. Учасники заходу обговорили практичні інструменти, що були успішно впроваджені в рамках проєкту, та поділилися власним досвідом щодо їхнього використання для поліпшення якості навчального процесу.

Значну увагу приділено можливості використання мобільних пристроїв у навчанні. Учасники обговорили різні підходи та практики, які дозволяють ефективно використовувати ці пристрої як інструмент для зручного та доступного навчання. Відзначено, що успіх у навчанні неможливий без використання сучасних інструментів для управління знаннями. Функціональні можливості Порталу управління знаннями стали об'єднувальною точкою для всіх учасників процесу. Обговорювалися нові можливості розширення функціоналу, такі як: особистий календар учасника навчання для гнучкого планування, централізоване розміщення навчальних матеріалів та можливість підключення до вебінарів. Це забезпечує єдиний доступ до знань та сприяє їх більш якісному та доступному сприйняттю.

Також учасників заходу мали можливість ознайомитись з  умовами вивчення іноземної мови у Вищій школі публічного управління. Враховуючи сучасні тенденції розвитку суспільства та обов’язковість іншомовної компетенції для державних службовців, Вища школа розробила нові загальні сертифікатні програми підвищення кваліфікації «Іноземна мова в публічному адмініструванні (англійська)» (рівень перший – другий), «Іноземна мова в публічному адмініструванні (французька)» (рівень перший – другий), навчання за якими проходитиме з вересня місяця. Загальний обсяг програм становить 180 навчальних годин, що відповідає 6 кредитам ЄКТС. Для зручності організації освітнього процесу програми поділені на 6 Модулів, кожен з яких становить 30 академічних годин / 1 кредит ЄКТС.

Стати слухачами цих програм можуть стати державні службовців, які обіймають посади категорій «Б», «В» у державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України.
Зарахування на навчання здійснюватиметься на підставі подання державного органу та за результатами вступного тестування, проходження якого заплановано на 14 – 15 серпня.

Реалізація програм передбачена у два етапи: вересень – грудень 2023 року, лютий – травень 2024 року.

Проведення занять заплановано в онлайн форматі у синхронному режимі, що робить навчання доступним для більшого кола осіб. Після завершення навчання за результатами успішного засвоєння програм слухачі отримують документ про підвищення кваліфікації з іноземної мови встановленого зразка (сертифікат Вищої школи).