ЗАВЕРШИЛОСЬ НАВЧАННЯ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ ЗА ПРОГРАМОЮ «КОМУНІКАЦІЇ В ОРГАНАХ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ ДЛЯ ДЕМОКРАТИЧНОГО ВРЯДУВАННЯ»

Завершилось навчання держслужбовців за програмою «Комунікації в органах публічної влади для демократичного врядування»

14 Червня 2024

Загальна професійна (сертифікатна) програма підвищення кваліфікації була розроблена Вищою школою публічного управління за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України та OSCE projects in Ukraine/Проєкти ОБСЄ в Україні. Протягом кількох днів у НАДС навчались 30 державних службовців категорії «Б» з комунікаційного забезпечення діяльності органів державної влади. 

Програма передбачала декілька етапів: ще до початку офлайн тренінгів учасники мали пройти онлайн-курс «Навички медіації та діалогу для потреб публічної служби» на освітній онлайн-платформі Ed-Era. 

У продовження онлайн-частини слухачі в очному форматі проходили тренінги в рамках кількох модулів. Це, зокрема, міжнародні принципи та світовий досвід доступу до інформації, внутрішні та стратегічні комунікації органів влади, комунікації в кризових та надзвичайних ситуаціях, креативні аспекти у доступі до інформації тощо.

Протягом навчання учасники працювали з експертами: Роксоланою Стадник - Директором Департаменту інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, кандидатом юридичних наук; Наталією Окшею - Заступником Директора Департаменту інформації та взаємодії з громадськістю, завідуюча відділом Секретаріату Кабінету Міністрів України; Тетяною Андрійчук - Заступником завідуючого відділом Департаменту інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, кандидат політичних наук.

Підсумковий контроль проводився у форматі читацького клубу.

За результатами проходження всіх етапів навчання слухачі отримали сертифікати про підвищення кваліфікації на 2 кредити ЄКТС. 

З вітальними словами до учасників навчання звернулись Голова НАДС Наталія Алюшина та Керівник з операційної діяльності програми підтримки ОБСЄ для України Пʼєр Боссан.

«За умови ефективної комунікація органи виконавчої влади мають змогу не лише взаємодіяти з громадськістю, але і будувати довіру як до самого органу, так і до системи державної влади в цілому. І головне – ефективна комунікація може допомогти досягти цілей політики та програм, покращити життя людей та підвищити рівень задоволеності громадян», - наголосила Наталія Алюшина.

Додатково: навчальна програма «Комунікації в органах публічної влади для демократичного врядування» була розроблена у 2023 році для державних службовців, які займають посади категорії «Б». З початку цього року за програмою було проведено 5 наборів слухачів. Станом на сьогодні свою кваліфікацію підвищили понад 300 державних службовців.