ЯК ПРОТИДІЯТИ КОНФЛІКТАМ НАВЧАТИМУТЬ У РАМКАХ ПРОГРАМИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ «УПРАВЛІННЯ КОНФЛІКТАМИ В ОРГАНАХ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ»

Як протидіяти конфліктам навчатимуть у рамках програми підвищення кваліфікації «Управління конфліктами в органах публічної влади»

17 Квітня 2024

Сьогодні стартував оффлайн етап навчання у рамках загальної  короткострокової програми підвищення кваліфікації «Управління конфліктами в органах публічної влади». Новий тематичний курс підготовлено Національним агентством України з питань державної служби спільно з Програмою підтримки ОБСЄ для України. Серед перших учасників – працівники Національного агентства України з питань державної служби. 

«Цей курс є чудовою можливістю для публічних службовців випробувати теорію конфліктів на практиці і адаптувати її під нинішні реалії. Ми всі травмовані війною. Часто нам складно контролювати емоції, адже навколо багато тригерів. Однак, мусимо їх контролювати, щоб не провокувати конфлікти і суперечки. В цьому криється управлінська зрілість», - зауважила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина. 

Впродовж трьох днів з учасниками тренінгу працюватимуть фасилітаторки діалогу, тренерки, медіаторки Діана Проценко, Наталія Мудрак.  

Власне навчання за програмою підвищення кваліфікації «Управління конфліктами в органах публічної влади» складається з двох частин: онлайн, яка передбачає самостійне опрацювання матеріалів на цій платформі Moodle Вищої школи публічного управління; та офлайн, яка передбачає участь у триденному тренінгу. Теоретична частина курсу передбачає самостійне опрацювання та вивчення матеріалів щодо того, як діагностувати конфлікт та протидіяти конфліктним ситуаціям, яка роль фахівців з питань управління персоналом в роботі з конфліктами та чому важливо навчати публічних службовців конструктивній взаємодії в конфлікті та пошуку порозуміння. 

Додамо, що результати навчання на ресурсі «Управління конфліктами в органах публічної влади» можуть бути зараховані до виконання індивідуальної програми професійного розвитку як самоосвіта (у разі самостійного проходження навчання на даній онлайн платформі та здобуття електронного сертифіката - 0,4 кредиту ЄКТС) або підвищення кваліфікації (у разі проходження даного курсу у рамках навчання за програмою підвищення кваліфікації Вищої школи публічного управління (онлайн-частини або вебінару) та отримання відповідного сертифіката - 1 кредит ЄКТС). 

Якщо ви зацікавилися та бажаєте пройти навчання у рамках загальної  короткострокової програми підвищення кваліфікації «Управління конфліктами в органах публічної влади» зареєструватися можна на Порталі управління знаннями.