ВПЕРШЕ СТАРТУВАЛА ЛІТНЯ ШКОЛА ТРЕНЕРСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

Вперше стартувала Літня школа тренерської майстерності

16 Серпня 2023

«Започаткування щорічної літньої школи тренерської майстерності - це створення своєрідної платформи для коворкінгу науковців і освітян в сфері професійного розвитку публічних службовців. Це освітній простір для професійного розвитку тренерів,  які в подальшому опікуватимуться питаннями підвищення кваліфікації публічних службовців», - про це зазначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина  під час відкриття Літньої школи тренерської майстерності.
 
Учасниками Літньої школи стали понад 100 осіб. Це тренери, експерти, представники проєктів міжнародної технічної допомоги, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування з усієї України.
 
Із вітальними словами до учасників звернулися постійний представник Програми розвитку ООН в Україні (UNDP) Яко Сільє, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко, керівниця напрямку розбудови спроможності проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» SURGe ООН Жінки в Україні Марія Плаксенко, представниця ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш, заступник представника Фонду ООН у сфері народонаселення в Україні Павло Замостян, виконавча директорка Фонду Др. Деніса Муквеге Катрійн Коппенс, керівник Проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» EU4PAR Угіс Сікс, очільниця Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» Христина Кіт.
 
У перший день Літньої школи також відбулася тематична панель «Сучасні тенденції в освіті публічних службовців». Спікерами панелі виступили Юлія Лихач, директорка Вищої школи публічного управління, Кйості Вакевайнен, директор Фінського інституту публічного управління (HAUS), Дубравка Смоліч Влаїч, керівник Служби передачі знань, Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватія, Агіта Калвіня, директор Латвійської школи публічного управління.
 
Програму продовжили майстер-класи:

І на завершення насиченого першого дня Літньої школи учасники мали можливість подивитися моновиставу «Талісман» (снайперка) народного студентського театру «Вавілон» Українського державного університету ім. М.П. Дрогоманова.

Додамо, що новий освітній проект створено у співпраці Національного агентства України з питань державної служби, Вищої школи публічного управління та проєктів міжнародної технічної допомоги: «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), ПРООН в Україні, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, ООН Жінки в Україні, Фонд доктора Денiса Муквеге, Проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR), Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”.