ВІДБУЛОСЬ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ НАДС З ВІДБОРУ ВИКОНАВЦІВ ДЕРЖАВНОГО ЗАМОВЛЕННЯ. КОНКУРСНИЙ ВІДБІР ВПЕРШЕ ПРОХОДИВ АВТОМАТИЗОВАНО.

Відбулось перше засідання Конкурсної комісії НАДС з відбору виконавців державного замовлення. Конкурсний відбір вперше проходив автоматизовано.

05 Серпня 2022

 


Сьогодні відбулось перше засідання Конкурсної комісії НАДС з відбору виконавців державного замовлення на підготовку здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування» та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Вів засідання  заступник Голови НАДС Андрій Заболотний. 

До речі, цьогоріч конкурсний відбір вперше проходив  автоматизовано через функціональний модуль Порталу управління знаннями. Саме таким є одне із завдань Стратегії реформування державного управління на 2022-2025 роки. Інформатизація цього етапу конкурсної процедури дозволяє максимально знизити втручання на етапі прийому та відбору конкурсних заявок. До того ж, новий формат роботи дозволив зменшити й час роботи конкурсної комісії над опрацюваннями заявок від навчальних закладів. До прикладу,  якщо раніше цей етап міг тривати в межах 5-6 годин, то сьогодні його вдалося завершити впродовж однієї. 

Що стосується результатів, то вони наступні. Загалом на конкурс подано 288 конкурсних пропозицій від 36 закладів освіти, зокрема:

  • 29 конкурсних пропозицій від 29 закладів вищої освіти на підготовку здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування»;
  • 259 конкурсних пропозицій від 31 закладу освіти на підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування (за загальними професійними (сертифікатними) програмами – 43, за загальними короткостроковими програмами – 216)  за 17 напрямами.

Попередній розподіл обсягу державного замовлення для учасників конкурсу визначався пропорційно отриманому учасником конкурсу конкурсного балу, що розраховувався за формулою, що затверджена наказом НАДС від 13 квітня 2021 року № 66-21, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12 травня 2021 року за № 627/36249.

За підсумками засідання прийнято рішення затвердити попередні обсяги державного замовлення між учасниками конкурсного відбору.