ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ ТА ОСВІТНЬОЇ КОМПАНІЇ З ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ EF

Відбулася робоча зустріч представників органів державної влади та освітньої компанії з вивчення іноземних мов EF

15 Лютого 2024

Національному агентстві України з питань державної служби відбулася робоча зустріч представників органів державної влади та  освітньої компанії з вивчення іноземних мов EF (Education First). Під час зустрічі мова йшла про плани та пріоритети органів державної влади з вивчення англійської мови в рамках європейської інтеграції. А також - щодо інших проєктів в сфері професійного навчання публічних службовців, розвитку культури  безбар’єрності та соціальної підтримки громадян. 

Наталія Алюшина зауважила на важливості вивчення англійської мови для публічних службовців. За її словами, запит щодо вивчення англійської є одним з найвищих. Про це зауважили понад 60% фахівців з питань європейської інтеграції. У 2023 році НАДС спільно з міжнародною освітньою організацією EF Language Learning Solutions започатковано Проєкт Eng4PublicService. Він спрямований на посилення спроможності публічних службовців у володінні англійською. Проєкт реалізується за допомогою Порталу управління знаннями, який утворено НАДС для організації навчання публічних службовців. Понад 19 тисяч публічних службовців із більше ніж 950 державних органів та органів місцевого самоврядування вивчають англійську у рамках цього проєкту. Загальна кількість виданих сертифікатів - майже 13 000.

Серед учасників зустрічі були Наталія Алюшина, Голова НАДС, Олександр Ільков, генеральний директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції України, Тетяна Ломакіна,  радник - уповноважений Президента України з питань безбар’єрності, Ірина Постоловська, заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції, Наталія Ненюченко, державний секретар Мінсоцполітики України, Лілія Грабовська, начальник управління професійного навчання та професійної орієнтації Державного центру зайнятості, Юлія Лихач, директор Вищої школи публічного управління, Юлія Єрченко, заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС.