ВІДБУЛАСЯ ІНФОРМАЦІЙНА СЕСІЯ З ВИКОНАВЦЯМИ ДЕРЖАВНОГО ЗАМОВЛЕННЯ «РОЗРОБКА ПРОГРАМ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ: ПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ»

Відбулася інформаційна сесія з виконавцями державного замовлення «Розробка програм підвищення кваліфікації: питання-відповіді»

16 Жовтня 2020

15 жовтня під керівництвом НАДС відбулася інформаційна сесія з виконавцями державного замовлення «Розробка програм підвищення кваліфікації: питання-відповіді».

Спільно учасники онлайн-зустрічі обговорили ключові вимоги до формування навчальних  програм підвищення кваліфікації державних службовців.

«НАДС щорічно вивчає потреби у підвищенні кваліфікації публічних службовців. Їх обсяг  зростає з року в рік. Так, потреба на 2020 рік становила майже 83 тисячі осіб, а на 2021 рік – сягнула вже понад 125 тисяч. Якщо у 2018-2019 роках навчання за рахунок коштів держбюджету здійснювалось лише за 2 напрямами підвищення кваліфікації (з питань запобігання корупції та управління фінансами, то цього року навчання здійснюється вже за 11 напрямами», - зазначила під час сесії Голова НАДС Наталія Алюшина.

Окрім збільшення кількості навчальних програм для НАДС лишається пріоритетним питання якості програм підвищення кваліфікації. У липні 2020 року затверджено Положення про проведення моніторингу якості та ефективності підвищення кваліфікації.

Зокрема під час обговорення, Голова НАДС відзначила, що якщо ми працюватимемо не лише над збільшенням кількості напрямів і програм, а й над покращенням якості їх змістовного наповнення, то спільними зусиллями зможемо:

- по-перше, змінити уявлення публічних службовців про те, що підвищення кваліфікації – це відрив від роботи, який не несе у собі ніякої користі;

- по-друге, це дійсно сприятиме отриманню учасниками навчання корисних практичних знань і навичок, які вони обов’язково застосують у роботі і підвищать ефективність публічної служби.

В свою чергу Голова експертно-консультативної ради Наталія Гнидюк зорієнтувала роботу команди  на 3-х ключових аспектах при розробці навчання:

- програми підвищення кваліфікації мають задовольняти потреби  професійної групи державних службовців;

-інструменти, які ми пропонуємо, мають бути досяжними і вимірними, щоб їх можна було перевірити;

- структура програми має бути збалансованою і відповідати  заявленій меті та пріоритетним напрямкам.

Крім того, під час онлайн-зустрічі учасники мали змогу поспілкуватися в режимі «питання-відповідь», де обговорили робочі моменти,  щодо особливостей розробки, оформлення, затвердження програм підвищення кваліфікації.