ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ НАДС ВОЛОДИМИРА КУПРІЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ШКОЛИ СУДДІВ УКРАЇНИ

Відбулась зустріч першого заступника Голови НАДС Володимира Купрія з представниками Національної школи суддів України

15 Вересня 2020

15 вересня відбулась узгоджувальна зустріч першого заступника Голови НАДС Володимира Купрія, працівників Генерального департаменту з питань професійного розвитку НАДС з представниками Національної школи суддів України. Під час зустрічі  було урегульовано питання щодо нарахування кредитів ЄКТС за результатами навчання у НШСУ.

“Останнім часом до НАДС надходять звернення від державних службовців, які працюють в апаратах судів, щодо нарахування їм кредитів ЄКТС за результатами навчання у НШСУ  у рамках виконання індивідуальних програм професійного розвитку. Оскільки НСШУ є державною установою зі спеціальним статусом, що забезпечує підготовку висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя та на яку не поширюється законодавство про вищу освіту, виникла потреба узгодити позиції НАДС та НШСУ щодо особливостей професійного навчання державних службовців” – зазначив Володимир Купрій.

За результатами зустрічі сторони домовилися:

  • нарахування кредитів ЄКТС державним службовцям за результатами навчання в НШСУ відбувається відповідно до визначеної кількості годин та зараховується як підвищення кваліфікації за короткостроковою програмою;
  • НШСУ приведе у відповідність документи, що видаються державним службовцям за результатами навчання, до встановлених законодавством вимог у сфері професійного навчання.