В УКРАЇНІ СТАРТУВАВ НОВИЙ ПРОЄКТ ДЛЯ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

В Україні стартував новий проєкт для розвитку державної служби

10 Грудня 2020

Розпочався новий проєкт «Залучення державних службовців до діалогу з приватним сектором» (Civil Servants Engagement), який реалізується Центром міжнародного приватного підприємництва (CIPE) та Регіональним центром підвищення кваліфікації Київської області, за сприяння Національного агентства України з питань державної служби (НАДС).

 

Метою даного проєкту є модернізація навчальних програм у різних регіонах держави, які проводяться для працівників державних структур та органів місцевого самоврядування, з інтеграцією кращого продемократичного досвіду. Перша його фаза триватиме до кінця червня 2021 року.

 

За сприяння НАДС, команда Центру підвищення кваліфікації, як представник Київської обласної державної адміністрації, разом з експертами CIPE, проводить аналіз наявності та змісту навчальних програм для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування щодо методів державно-приватної співпраці.

 

Після цього відбудеться презентація результатів та збір пропозицій щодо посилення навчального процесу кейсами успішної взаємодії бізнесу та влади. Можливі шляхи оптимізації будуть обговорені на онлайн-зустрічі із залученням провідних структур із навчання та підвищення кваліфікації держслужбовців.

 

«Для розвитку демократії потрібно навчати не лише приватний сектор, на чому зосереджена більшість програм міжнародної технічної допомоги, а й державний. Щоб держслужбовці розуміли як і для чого взаємодіяти з бізнесом і громадськістю. Як показує практика, точкових заходів на тему взаємодії влади і бізнесу не достатньо. Необхідна системна робота», - коментує залучений експерт CIPE, керівник проєкту Civil Servants Engagement, директор Регіонального центру підвищення кваліфікації Київської області Сергій Лукін.

 

В майбутньому на основі отриманих рекомендацій буде розроблена програма навчання щодо взаємодії з бізнесом, з урахуванням міжнародних практик. А для її апробації планується інтерактивний тренінг за участю представників профільних навчальних інституцій.