В НАДС ВІДБУВСЯ ОСВІТНІЙ НЕТВОРКІНГ «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ: ПРАКТИЧНІ КЕЙСИ»

В НАДС відбувся освітній нетворкінг «Цифровізація освітнього процесу: практичні кейси»

01 Жовтня 2024

🙌Сьогодні в НАДС відбувся освітній нетворкінг «Цифровізація освітнього процесу: практичні кейси». Захід став своєрідним майданчиком  для професійного діалогу, обміну досвідом запровадження цифрових технологій, а також обговорення тенденцій та викликів на шляху цифрової трансформації освіти. Серед учасників – представники закладів освіти та регіональних центрів підвищення кваліфікації.

Щодня з’являються нові можливості у сфері цифровізації освіти. Ще декілька років тому про онлайн-навчання можна було лише мріяти, а сьогодні це чи не головна форма навчання. А ще провайдери постійно впроваджують інноваційні цифрові інструменти, що сприяє організації освітнього процесу.  Не винятком, а правилом вже стали мобільні додатки для навчання та цифрові платформи. Все це робить професійне навчання державних службовців дійсно доступним та зручним.  

Головний спеціаліст управління розвитку цифрових навичок та цифровізації освіти Міністерства цифрової трансформації України Ярослава Дьо розповіла про можливості навчання державних службовців на платформі «Дія.Освіта». 

Головний спеціаліст Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування НАДС Денис Коротун розповів про функціональні можливості Порталу  управління знаннями (https://pdp.nacs.gov.ua/). 

Ростислав Марчук, директор Державного закладу післядипломної освіти «Академія фінансового моніторингу» познайомив учасників з технологією «Quests’N’Tools» для проходження квестів та програмного забезпечення. 

Досвідом Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського щодо цифровізації освітнього процесу поділилася Олена Бутник, доцент кафедри теорії та практики управління факультету соціології і права Національного технічного університету, кандидат наук. 

Сергій Кух, керівник Центру з питань діджиталізації професійного навчання та розвитку Вищої школи публічного управління представив інноваційну освітню платформу Вищої школи публічного управління, для навчання та розвитку публічних службовців – StudyiЯ (https://study.hs.gov.ua/). 

Досвідом цифрової трансформації у Житомирській політехніці поділився Андрій Морозов, проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат технічних наук, доцент. Важливо зауважити, що командою Наукового парку Житомирської політехніки створена Програма Digital University UA. У серпні цього року заклад отримав свідоцтво про реєстрацію авторського права від Українського національного офісу інтелектуальної власності. Модулі та сервіси Digital University UA комплексно охоплюють процеси управління ЗВО, надають можливість організації ефективного онлайн-навчання та дистанційного управління освітнім процесом. 

Наостанок про можливості в організації освітнього процесу за допомогою хмароорієнтованого сервісу  Microsoft 365 розповів Володимир Головань, директор департаменту цифровізації Університету «КРОК». 

Відеозапис заходу можна переглянути тут - https://youtu.be/w-Ccy1sE0cc