УРЯДОМ СХВАЛЕНО ПОСТАНОВУ ЩОДО ДЕЯКИХ ПИТАНЬ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ПУБЛІЧНИХ СЛУЖБОВЦІВ

Урядом схвалено постанову щодо деяких питань професійного навчання публічних службовців

06 Травня 2021

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання здобуття освіти та професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад» (від 28 квітня 2021 року № 446) врегульовано питання щодо прийому на навчання державних службовців за освітньо-професійної програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування, порядку формування, розміщення, виконання державного замовлення на підготовку публічних службовців. А також уточнено нормативні формулювання щодо визначення частки самоосвіти у межах професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Згідно з внесеними змінами у Положення про систему професійного навчання державних службовців голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад (постанова Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року № 106), у межах виконання індивідуальних програм державні службовці мають набирати не менше одного кредиту ЄКТС протягом календарного року, у тому числі 0,1 – 0,2 кредиту ЄКТС шляхом самоосвіти. А в 2021 році частка самоосвіти в межах виконання індивідуальної програми може становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС.

Внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 14 липня 1999 року № 1262 стосуються організаційних питань формування державного замовлення на підготовку державних службовців. Зокрема, замовником на підготовку магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» за вечірньою, заочною, дистанційною формою здобуття освіти визначено НАДС.

Крім цього, внесено зміни до Порядку прийому на навчання за освітньо-професійною програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» (постанова Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року  № 789). Відтепер проводитиметься єдиний вступний іспит з іноземної мови з використанням організаційно-технологічних процесів зовнішнього незалежного оцінювання. 

Звертаємо також увагу на те, що втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2013 року № 255 та окремі пункти деяких актів Уряду, пов’язаних з цією постановою. Втім, Положення, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2013 року № 255, застосовуються до осіб, яких прийнято на навчання до Національної академії державного управління при Президентові України, а також її регіональних інститутів, до набрання чинності цією постановою.