УРЯД ПІДТРИМАВ АКТУАЛІЗАЦІЮ КОНЦЕПЦІЇ РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ

Уряд підтримав актуалізацію Концепції реформування системи професійного навчання держслужбовців

04 Березня 2021

3 березня Урядом прийнято розпорядження «Про внесення змін до розпоряджень Кабінету Міністрів України від 01 грудня 2017 р. № 974 та від 10 травня 2018 р. № 342», яким актуалізовано Концепцію реформування системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих держадміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад та план заходів щодо її реалізації.

Цим рішенням підтримано ініціативу НАДС про започаткування експериментального проєкту щодо проведення конкурсного відбору виконавців державного замовлення на підготовку та підвищення кваліфікації публічних службовців через Портал управління знаннями. А також удосконалення нормативно-правових актів, що регулюють розміщення державного замовлення на професійне навчання.

Реалізація проєкту акта сприятиме створенню конкурентного середовища та ефективного використання коштів державного бюджету через автоматизацію механізму розміщення державного замовлення у сфері професійного навчання на засадах добросовісної конкуренції, об’єктивного і неупередженого оцінювання конкурсних пропозицій учасників відбору на виконання державного замовлення з професійного навчання публічних службовців.

Удосконалення механізму формування, розміщення та виконання державного замовлення на професійне навчання публічних службовців здійснюватиметься у відповідності з державною політикою цифрового розвитку аналогічних проєктів у сфері державного управління.