УКРАЇНСЬКА ШКОЛА УРЯДУВАННЯ ОТРИМАЛА 20 КОМПЛЕКТІВ НОУТБУКІВ ВІД КООРДИНАТОРА ПРОЄКТІВ ОБСЄ В УКРАЇНІ

Українська школа урядування отримала 20 комплектів ноутбуків від Координатора проєктів ОБСЄ в Україні

17 Грудня 2020

ака сучасна комп’ютерна техніка з ліцензованим програмним забезпеченням значно підвищить спроможність Української школи урядування у здійсненні навчання публічних службовців з питань кібербезпеки та кібергігієни відповідно до кращих європейських практик.

Це стало можливим в рамках реалізації проєкту «Посилення спроможності українських державних органів у сфері кібергігієни та кібербезпеки»,  за ініціативи  Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

«Наразі усі намагаються перейти у цифровий формат роботи і особливо важливим стає автоматизація та цифровізація. Тому кібербезпека, захист інформації виходять на передній план. Якщо ми говоримо про кібергігієну, то сьогодні це вже складові професіоналізації державних службовців. І для нас важлива підтримка партнерів у підготовці держслужбовців, зокрема у сфері кібербезпеки. Комп’ютерне обладнання з ліцензованим програмним забезпеченням, яке ми отримали від Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, посилить Українську школу урядування, яка наразі докладає багато зусиль і надалі буде забезпечувати розвиток державних службовців. Зокрема, в межах програми підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування «Основи кібергігієни», - зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина.

В числі наступних кроків з реалізації спільного проєкту заплановано: розроблення тренінгової частини навчання за програмою «Основи кібергігієни»; проведення тренінгів для тренерів для подальшого навчання публічних службовців про кібергігієну на робочому місці; забезпечення матеріалами та надання методичної підтримки для проведення очного навчання публічних службовців з питань кібербезпеки.