У ВИЩІЙ ШКОЛІ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ РОЗПОЧАТО НАВЧАННЯ ГОЛІВ РАЙОННИХ ДЕРЖАВНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ

У Вищій школі публічного управління розпочато навчання голів районних державних адміністрацій

12 Вересня 2023

 


На базі Вищої школи публічного управління розпочато навчання для очільників районів за програмою «Організація діяльності голів районних державних адміністрацій в умовах воєнного стану».

«Приємно бачити, що навіть в такий непростий час ви знаходите можливість навчатися і вдосконалювати свої знання. Навчальна програма голів районних державних адміністрацій доволі насичена та має відповісти на низку запитань, найбільш важливих і затребуваних сьогодні», - звернулася до учасників навчання Голова НАДС Наталія Алюшина.

Також Наталія Алюшина поінформувала голів районних адміністрацій про зміни в системі оплати праці державних службовців. Насамперед вже з 1 січня 2024 року система оплати праці державних службовців буде будуватися на основі класифікації посад. Крім цього, Голова Агентства розповіла про зміни в Порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців, що затверджені Постановою КМУ від 05 вересня 2023 року № 949. Приміром, оцінювання не проводиться якщо державний службовець відсутній на роботі протягом семи місяців підряд. Наприкінці вересня заплановано вебінар для представників служб управління персоналом з питань, що стосуються проведення щорічного оцінювання. 

В рамках навчальної програми слухачам розкажуть про здійснення повноважень головами районних державних адміністрацій-начальниками районних військових адміністрацій та взаємодію органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій в умовах воєнного стану в Україні. Окремо обговорять питання здійснення видатків на утримання місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану, здійснення публічних закупівель, особливості надання медичних та соціальних послуг, здійснення навчального процесу в умовах воєнного стану. Не оминуть увагою і питання  етики, доброчесності та управлінської культури.

Відмітимо, що навчання проводиться за підтримки Офісу Президента України, НАДС та Вищої школи публічного управління.