У «ШКОЛІ ПІДГОТОВКИ СТРАТЕГІВ» ВІДБУЛОСЯ НАВЧАННЯ ЗА МОДУЛЕМ «СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ОРГАНІЗАЦІЙ»

У «Школі підготовки стратегів» відбулося навчання за модулем «Стратегія розвитку організацій»

10 Серпня 2023

9 серпня у «Школі підготовки стратегів» відбулося навчання за модулем «Стратегія розвитку організацій». Тренінг провів декан Київської Бізнес Школи, Ph.D. Михайло Крікунов. Участь у заході взяли понад 30 державних службовців категорії «А» з різних державних органів.

Міні-лекції, дискусії і практична робота в сценарних командах, Q&A сесія – таким насиченим був порядок денний тренінгу зі стратегічного планування розвитку організацій.

«Стратегія розвитку визначає основні напрямки діяльності будь-якої організації. Від якості розробленої стратегії залежить ефективність її функціонування. Для практичного управління важливо, щоб розроблена стратегія розвитку дозволяла чітко розуміти, які стратегічні цілі стоять перед організацією, їх порівняльну важливість, технології досягнення, ресурси й систему управління, що забезпечує їхнє досягнення», - наголосив на початку тренінгу Михайло Крікунов.

Учасники обговорили організаційні архітектури та їх конфлікт, оргкультуру та сутність стратегування, особливості організаційного розвитку в сфері публічного адміністрування, поза-організаційні контексти, обмеження та прийняття рішень в різних контекстах, модель Cynefin. 

Під час практичних занять відпрацювали проблеми, з якими стикається організація, здійснили експрес-оцінку відповідності способу їх вирішення, аналізували структуру та процеси формування стратегій організаційного розвитку.

Окрему увагу було приділено питанню організаційного лідерства – говорили про досвід бізнесу, проблеми лідерства в організаціях та необхідність нових моделей лідерства в публічному адмініструванні.

Довідково: «Школа підготовки стратегів» - це інноваційна освітня платформа для державних службовців категорії А, що створена на базі Вищої школи публічного управління. Організатором є НАДС за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).