У ПЛАНІ ПРІОРИТЕТНИХ ДІЙ УРЯДУ НА 2024 РІК НАДС ВИЗНАЧИЛИ ВПРОВАДЖЕННЯ HRMIS, ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ І РЕФОРМУ ОПЛАТИ ПРАЦІ

У Плані пріоритетних дій Уряду на 2024 рік НАДС визначили впровадження HRMIS, професійне навчання і реформу оплати праці

17 Лютого 2024

Завдання НАДС у Плані пріоритетних дій Уряду на 2024 рік визначаються в розділі «Ефективна цифрова держава». Відповідний документ схвалено під час засідання Уряду 16 лютого. Серед завдань ідеться про внесення змін до Положення про систему професійного навчання публічних службовців, подання на розгляд Уряду проєктів актів щодо продовження реформи системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад з 2025 року, продовження роботи із впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами в державних органах (HRMIS). 

До того ж спільно з Мінцифрою НАДС працюватиме над модернізацією системи управління персоналом з використанням цифрових технологій. 

Ще одним важливим напрямом є забезпечення проведення навчання державних службовців категорії «А» за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації щодо ролі керівника у побудові доброчесного середовища в організації.  Таким навчанням має бути охоплено не менш 33 керівників державних органів. 

Упродовж року Інформаційна система управління людськими ресурсами (HRMIS) має бути впроваджена у 65% міністерств та інших ЦОВВ. Нагадаємо, ця автоматизована система призначена для функціонування єдиної бази даних і цифровізації процесів, пов’язаних із виконанням функцій з питань управління персоналом.

Для врегулювання питання щодо професійного навчання ПОМС має бути розроблено проєкт постанови КМУ про внесення змін до Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих держадміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, затвердженого постановою КМУ від 6 лютого 2019 р. № 106.