У НАДС ЗАЦІКАВЛЕНІ В СТРАТЕГІЧНОМУ ПАРТНЕРСТВІ З ПРООН

У НАДС зацікавлені в стратегічному партнерстві з ПРООН

13 Лютого 2024

Серед пріоритетів діяльності НАДС – забезпечення інклюзивності системи професійного навчання публічних службовців України. Запит на інклюзивність та безбарʼєрність з кожним роком зростає, як і необхідність розроблення відповідного методичного інструментарію для провайдерів таких послуг. На цьому наголосила Наталія Алюшина, Голова Національного агентства України з питань державної служби, під час  засідання Ради проєкту міжнародної технічної допомоги «Права людини для України» Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН). 

«Такий фокус важливий як у мирний, так і воєнний час. А в контексті післявоєнного відновлення питання набуває додаткової актуальності. Для нас важливо надати можливість кожному та кожній отримувати якісні освітні послуги в умовах подолання наслідків війни. Очікуваним викликом для всього українського суспільства стане робота на деокупованих територіях. І питання дотримання прав людини буде наріжним каменем світоглядних орієнтирів суспільства, формування внутрішніх і зовнішніх комунікацій», - зауважила Наталія Алюшина.

За словами Голови Агентства, така співпраця – важливий ресурс для розвитку публічної служби. Спільні ініціативи НАДС та ПРООН своєчасні, змістовні та перспективні у своїй реалізації. Завдяки спільній роботі уже вдалося розвинути навчально-методичне забезпечення професійного навчання публічних службовців на основі глибокого розуміння цінності прав людини у сфері публічної служби. Нового змісту набули питання забезпечення публічними службовцями прав людини, зокрема в інформаційній сфері, питання безбар’єрності, актуальність яких зросла в умовах війни. 

«Сподіваємось, що упродовж 2024-2026 років у рамках другої фази проєкту «Права людини для України» ми спільно втілимо в життя ще низку корисних ініціатив», - підкреслила Наталія Алюшина.