У НАДС ВІДБУВСЯ ПРОМОДЕНЬ НА ПУБЛІЧНІЙ СЛУЖБІ 2024

У НАДС відбувся ПромоДень на публічній службі 2024

07 Травня 2024

У НАДС відбувся ПромоДень на публічній службі 2024. Захід зібрав офлайн більше 100 молодих людей, які зацікавились потенційною роботою в державному секторі. Серед них були студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського, КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, Державного торговельно-економічного університету, КНУ ім. Тараса Шевченка, Університету "КРОК", Міжрегіональної Академії Управління Персоналом, Національного Авіаційного Університету, Києво-Могилянської академії та ін.

"На Україну чекає відбудова. Публічна служба потребуватиме людей, які розуміються у різних сферах державного життя і будуть готові впоратися із глобальними викликами. Ключова умова – внутрішня мотивація служити державі. З огляду на це ми особливо розраховуємо на молоде покоління. А також – на ветеранів і ветеранок, які вже повертаються і далі повертатимуться до мирного життя", - заявила Голова НАДС Наталія Алюшина в рамках ПромоДня на публічній службі. 

Наталія Алюшина відзначила, що для ветеранів і ветеранок важливо отримувати актуальну інформацію про вакансії на публічній службі. «Сподіваюся, що вже в червні на платформі Е-ветеран з’явиться можливість побачити вакансії по усій Україні», - наголосила Голова НАДС.

Максим Кушнір, заступник Міністра у справах ветеранів України, відзначив важливість залучення до публічної служби ветеранів і ветеранок та наголосив на важливості психологічної і фізичної адаптації їх до публічної служби. 

Кирило Домбровський, Державний секретар Мінреінтеграції і ТОТ України, пояснюючи власну мотивацію бути держслужбовцем, зауважив на можливостях реалізації проєктів, які неможливо здійснити у приватному секторі. Він вважає питання збереження людського капіталу амбітним викликом для свого Міністерства, з огляду на чинник 5 млн внутрішньо переміщених осіб та значної кількості людей, які вимушено покинули країну. 

Максим Ярмистий, Державний секретар Міністерства освіти і науки України, звернув увагу на мотивації, що спонукають молоді таланти долучатися до команди публічних службовців. Він зауважив на важливості ціннісної складової для молоді, а також – на необхідності долати стереотипи, що склалися довкола публічної служби. 

Богдана Левицька, очільниця Благодійного фонду «Волонтерське Об’єднання «ВЕСТА», з яким нещодавно НАДС уклало Меморандум про співпрацю, зауважила на важливості посилення дій держави і громадського сектору, спрямованих на залучення ветеранів та ветеранок на публічну службу.  

З питань залучення молоді на публічну службу, зокрема, щодо розширення можливостей стажування на окремій дискусійній панелі також виступили: Оксана Косенко, Координаторка проєктів розвитку громадянського суспільства, Програма розвитку ООН в Україні, Володимир Купрій,  Експерт з питань залучення громадськості, Програма USAID DОBRE, Марина Попатенко, Радниця з питань політик та залучення програми «Мріємо та діємо», IREX Ukraine, Юрій Манілов, Фахівець із залучення громадськості Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». 

Загалом у рамках ПромоДня відбулися дві панельні дискусії, ярмарка можливостей від органів публічної влади, QUIZ про публічну службу, пробне тестування на знання загального законодавства, низка майстер-класів. 

Захід «ПромоДень на публічній службі» організовано НАДС за підтримки проєкту UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та фінансування Міністерства закордонних справ Данії.