У НАДС РОЗРОБИЛИ НОВУ ПРОГРАМУ ПІДГОТОВКИ ТРЕНЕРІВ З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ

У НАДС розробили нову програму підготовки тренерів з питань європейської інтеграції

17 Жовтня 2023

"Маємо постійно комунікувати з ЄС про необхідність вступу України. Для успішності переговорного процесу важливим є високий рівень професійної підготовки державних службовців. Особливо тих, що є членами переговорних груп"

На цьому наголосила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час відкриття навчання за програмою «Використання тренінгових технологій під час організації навчання з питань європейської інтеграції та наближення законодавства України до права ЄС».  

Програму розроблено НАДС у партнерстві зі Службою передачі знань Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватія, Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) (проєкт «Інноваційна лабораторія підтримки асоціації Україна-ЄС») та Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції. 

Метою навчальної програми є підготовка тренерів, які надалі зможуть проводити тренінги для державних службовців, до повноважень яких відносяться питання європейської інтеграції та наближення законодавства України до права ЄС.

Сьогодні в першому онлайн-тренінгу в рамках програми взяли участь близько 30 державних службовців. Протягом двох днів учасники ознайомляться з процесом адаптації національного законодавства до норм ЄС, що є однією з умов інтеграції до Європейського Союзу, джерелами права ЄС, а також принципами, методами, етапами та техніками транспозиції та імплементації законодавства ЄС. Це дасть можливість підготувати майбутніх тренерів до проведення подібних тренінгів для працівників органів державної влади України.

Серед учасників програми - представники Офісу Президента України, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства у справах ветеранів України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства оборони України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства фінансів України, Міністерство юстиції України,  Міністерства аграрної політики та продовольства України,  Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства економіки України.