У НАДС ПРОВЕЛИ МОНІТОРИНГ ЯКОСТІ ОСВІТНЬОЇ ПІДГОТОВКИ ВИПУСКНИКІВ МАГІСТРАТУРИ З ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ

У НАДС провели моніторинг якості освітньої підготовки випускників магістратури з публічного управління та адміністрування

16 Листопада 2023

Єдиний державний кваліфікаційний іспит – це сучасний інструмент моніторингу якості підготовки магістрів у закладах вищої освіти. Це зазначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час вітального слова магістрів спеціальності "Публічне управління та адміністрування". Сьогодні майбутні випускники складали Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ). 

Майданчиком для проведення іспиту вже не вперше став Центр оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби Вищої школи публічного управління при НАДС.

«Єдиний державний кваліфікаційний іспит широко застосовується у європейських країнах. Це той інструмент, за допомогою якого держава здійснює контроль за якістю освіти. Для НАДС як роботодавця важливо розуміти об’єктивну оцінку результатів вашого навчання та загалом освітньої діяльності закладів вищої освіти, що здійснюють навчання за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Тому ми стали партнерами з Міністерством освіти і науки України у запровадженні єдиних справедливих підходів до атестації здобувачів освіти за цією спеціальністю», - зауважила Наталія Алюшина. 

До складання ЄДКІ в Центрі оцінювання долучилось понад 100 осіб Навчально-наукового інституту публічного управління та державної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Нагадаємо, що таке оцінювання проводиться з кінця 2021 року з метою перевірки готовності випускників закладів вищої освіти самостійно розв’язувати складні завдання і ефективно вирішувати проблеми у сфері публічного управління та адміністрування шляхом встановлення відповідності досягнутих здобувачем вищої освіти результатів навчання вимогам стандарту вищої освіти за відповідною спеціальністю.