СТАРТУВАВ СПІЛЬНИЙ ПРОЄКТ НАДС ТА EF LANGUAGE LEARNING SOLUTIONS З ОНЛАЙН-ВИВЧЕННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ПУБЛІЧНИМИ СЛУЖБОВЦЯМИ

Стартував спільний проєкт НАДС та EF Language Learning Solutions з онлайн-вивчення англійської мови публічними службовцями

02 Листопада 2022

У НАДС оголосили старт проєкту з вивчення публічними службовцями англійської мови. Він реалізовуватиметься у партнерстві  з «EF Language Learning Solutions», однією із найбільших міжнародних освітніх компаній.  За словами Голови НАДС Наталії Алюшиної, опанування англійської мови – стратегічне завдання реформи публічної служби. 

«Після набуття Україною статусу кандидата на вступ до ЄС питання впровадження англійської як мови міжнародного спілкування набирає особливої ваги. На законодавчому рівні є намір забезпечити сприяння у вивченні публічними службовцями англійської мови. НАДС бере участь у підготовці відповідного законопроекту. У документі буде передбачено категорії осіб, які мають володіти англійською, а також – необхідний час на вивчення. Її опанування, безумовно, додасть українській публічній службі ефективності та мобільності», - зауважила Наталія Алюшина. 

Від народження ідеї до початку її реалізації минуло трохи більше двох місяців. За цей час НАДС спільно з партнерами інтегрували Портал управління знаннями з освітньою платформою онлайн-школи «EF English Live». Тепер усі зареєстровані користувачі Порталу мають можливість безкоштовно вивчати англійську.  

Аби протестувати, як працює система, упродовж двох тижнів триватиме пілотне випробування. Його учасниками стали понад 200 осіб. В переважній більшості це працівники центрального апарату НАДС та його міжрегіональних управлінь. Є також представники інших органів влади.  

Після апробування мультимедійна платформа відкриється для публічних службовців з усієї країни. 

Підкреслимо, що навчатися на платформі зможуть лише зареєстровані користувачі Порталу управління знаннями. Тому, якщо ви ще не є його користувачем, варто зареєструватися.  

За результатами опанування кожного рівня англійської мови на платформі онлайн-школи учасники отримають сертифікат про підвищення кваліфікації з обсягом – 1 кредит ЄКТС. 

Зауважимо, що згадане навчання є безкоштовним. Серед інновацій відзначимо можливість самостійного визначення коли, де і скільки займатися. Відтак, навчанню можна приділяти час перед роботою, під час обідньої перерви або увечері. Головне – бути мотивованими та мати бажання вчитися.