СХВАЛЕНО РЕКОМЕНДАЦІЇ КОМІТЕТСЬКИХ СЛУХАНЬ НА ТЕМУ: «ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ ПУБЛІЧНИХ СЛУЖБОВЦІВ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ УКРАЇНИ»

Схвалено Рекомендації комітетських слухань на тему: «Професійне навчання публічних службовців: європейський досвід та перспективи для України»

02 Червня 2021

Голова НАДС Наталія Алюшина взяла участь у  засіданні Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Одним із питань, що були розглянуті під час засідання – схвалення Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на тему: «Професійне навчання публічних службовців: європейський досвід та перспективи для України», які відбулися 26 квітня 2021 року.

Як зауважила Наталія Алюшина, питання професійного навчання публічних службовців потребує посиленої увагиАдже лише  спільними зусиллями можливо розбудувати ефективну систему професійного навчання публічних службовців для того, щоб якісно реалізувати всі розпочаті зміни. 

«Користуючись нагодою, хотіла би звернути увагу народних депутатів на важливість підтримки законодавчих ініціатив НАДС, спрямованих на розвиток професійної та  ефективної державної служби. Це і підтримка у прийнятті законопроєкту № 5493 про внесення змін до Закону України «Про державну службу», який унормовує питання науково-методичного та експертно-аналітичного забезпечення діяльності системи професійного навчання. Також плануємо внесення змін до Бюджетного кодексу та Закону України «Про формування та розміщення державного замовлення на підготовку, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів» в частині удосконалення механізму  формування та розміщення державного замовлення на професійне навчання. Ще одним важливим питанням є передбачення в проекті Закону України «Про Державний бюджет на 2022 рік» фінансування на створення вищої школи публічного управління. А також реалізацію експериментального проекту щодо запровадження конкурсного відбору виконавців державного замовлення через веб-портал управління знаннями», - відмітила Наталія Алюшина.