РОЗРОБЛЕНО ЕЛЕКТРОННУ ВЕРСІЮ ДРУГОГО ВИДАННЯ КНИГИ «ВЛАДНІ ІНСТИТУЦІЇ ЧЕРНІГОВО-СІВЕРЩИНИ: ІЛЮСТРОВАНА ІСТОРІЯ»

Розроблено електронну версію другого видання книги «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія»

17 Травня 2023

      Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації  та Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки фонду Ганнса Зайделя розроблено електронну версію другого видання книги «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія». Книга присвячена 1000-літтю Великого князівства Чернігівського (відзначатиметься в 2024 р.). У виданні йдеться про розвиток державних та самоврядних владних інституцій на теренах Чернігово-Сіверщини як однієї з основ України.
      Особливість – матеріал подається головним чином не за допомогою тексту, а через зображення – реконструкції, схеми, малюнки, фотографії… В оформленні використані численні архівні матеріали, фотодокументи, реконструкції та зображення артефактів. Зокрема, згадані події новітньої російсько-української війни та її вплив на систему управління; тексти всіх інших розділів відредаговані, а їхній зміст розширений та конкретизований.

     Водночас це своєрідний посібник для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та всіх, хто цікавиться минулим побудови та функціонування владних інституцій на теренах історичної Чернігово-Сіверщини.

 

Книга розміщена за посиланням: http://sivertraining.org.ua/wp-content/uploads/2023/05/Vladni-instytutsiyi_onovleni_Sajt.pdf