РОЗПОЧАЛОСЬ ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ ДРУГОГО НАБОРУ ШКОЛИ ПІДГОТОВКИ СТРАТЕГІВ

Розпочалось професійне навчання другого набору Школи підготовки стратегів

05 Березня 2024

Сьогодні розпочалось професійне навчання другого набору Школи підготовки стратегів. Це інноваційна освітня платформа для державних службовців категорії «А» (Вищого корпусу державної служби), що створена на основі Вищої школи публічного управління при НАДС.

З вітальними словами до слухачів Школи підготовки стратегів звернулись Директорка Вищої школи публічного управління Юлія Лихач та заступник Директора Проєкту SURGe Євген Машина.

Цього року програма навчання Школи підготовки стратегів складається з 7 модулів на теми розробки стратегій розвитку країни, суспільних сфер, організацій, особистого розвитку, ролі керівника у побудові доброчесного середовища організації, комунікацій, гендерно орієнтованого врядування.

Протягом березня досвідчені викладачі й тренери надаватимуть слухачам знання з формування цілісної системи державного стратегічного планування та управління в умовах глобалізації, євроінтеграції та післявоєнної відбудови. 

Навчання проходитиме у формі ділової гри «Україна – країна можливостей», із використанням інтерактивних методик, що допоможе максимально розкрити актуальні для розвитку державної служби теми. Серед них – принципи циклу розроблення політик відповідно до управління, орієнтованого на результат, людиноцентричний підхід до аналізу поточного стану сфери політики, аналіз ситуації та визначення проблем громадян, генерування варіантів політики, тощо. У підсумку слухачі мають презентувати стратегію розвитку та відновлення України у формі Transition book.

Учасниками цьогорічної Школи підготовки стратегів стали держслужбовці, які були вперше призначені на посади державної служби категорії «А». Це представники топменеджменту Державної міграційної служби України, Національної служби здоров’я України, Державної інспекції архітектури та містобудування України, Центрально виборчої комісії, Державного агентства резерву України, Державної архівної служби України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної казначейської служби України, Вищої ради правосуддя, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Апарату Верховного Суду.

Загалом близько 20 учасників навчання (державні службовці категорії «А») за загальною професійною (сертифікованою) програмою «Школа підготовки стратегів» отримають відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації по завершенню навчання на початку квітня.

Додатково:

Школа підготовки стратегів - це освітня ініціатива Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) та Вищої школи публічного управління за підтримки проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

У 2023 році учасниками пілотного проєкту стали 42 державних службовця, які займають посади державної служби категорії «А».