РЕЗУЛЬТАТИ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ПОТРЕБ У ПРОФЕСІЙНОМУ НАВЧАННІ ПРЕДСТАВНИКІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ОБГОВОРЕНО З ПРОВАЙДЕРАМИ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ

Результати всеукраїнського дослідження потреб у професійному навчанні представників місцевого самоврядування обговорено з провайдерами освітніх послуг

15 Червня 2024

14 червня 2024 року відбулася презентація результатів третього всеукраїнського дослідження загальних потреб у професійному навчанні посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад для представників Вищої школи публічного управління та регіональних центрів підвищення кваліфікації.

Під час події відбулась фахова дискусія щодо шляхів підвищення ефективності освітнього процесу, визначення ефективних форматів навчання та його оптимальної тривалості. Також керівники закладів освіти мали змогу обмінятися досвідом щодо запитів на навчання з питань публічного врядування в умовах воєнного стану.

Захід був організований у співпраці НАДС (Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування) та Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і cтійкості в Україні» 
«Подібні заходи є майданчиком для контактів між фахівцями й фахівчинями Ради Європи та провайдерами освітніх послуг. Вони дозволяють детальніше ознайомитися зі стандартами, інструментарієм, іншими напрацюваннями Ради Європи щодо навчання  публічних службовців і визначати актуальні для співпраці питання», – зазначила директорка Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування НАДС Людмила Рикова.

З свого боку очільниця Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і cтійкості в Україні» Ольга Шевчук наголосила на важливості подальшого вдосконалення системи професійного навчання в Україні. Вона відзначила, що у разі зацікавленості регіональних провайдерів освітніх послуг, можна представити результати Всеукраїнського дослідження у розрізі окремих областей. З позицій Ради Європи актуальним є напрацювання національної та регіональних тренінгових стратегій, які сприятимуть підвищенню ефективності багаторівневого врядування в Україні.

Довідково:
Третє Всеукраїнське дослідження загальних потреб у професійному навчанні посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад було проведено у листопаді – грудні 2023 року Радою Європи за методологією «Training Needs Analysis and National Training Strategy» Центру експертизи доброго врядування Ради Європи разом із всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування. Детальніше можна ознайомитися з аналітичним звітом та узагальненими результатами дослідження.

Дослідження проводилось за ініціативою НАДС та охопило 6795 осіб з 24 областей України, які представляють всі рівні органів місцевого самоврядування.