ПРЕЗЕНТОВАНО ПРОЕКТ «НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ АДМІНІСТРАТОРІВ ЦНАП»

Презентовано проект «Навчальний посібник для адміністраторів ЦНАП»

24 Липня 2019

24 липня 2019 року в Будинку Уряду за участі заступника Голови НАДС Андрія Заболотного відбулась зустріч щодо практичних питань діяльності державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування (адміністраторів) у центрах надання адмінпослуг.

У ході зустрічі презентовано проект «Навчальний посібник для адміністраторів ЦНАП». Розробниками проекту є Офіс реформи адмінпослуг (проект EDGE), Всеукраїнська асоціація ЦНАП, Мінекономрозвитку.

Цільова аудиторія – це новопризначені адміністратори ЦНАП. На даний час в Україні близько 20% вакансій від загальної кількості адміністраторів ЦНАП. За словами розробників навчальний посібник дозволить новоприбулим працівникам швидко та комфортно ввійти в курс справ, адже він містить конкретні приклади, інфографіки та алгоритми дій.

За результатами презентації були враховані бачення і пропозиції, висловлені представником НАДС щодо правового статусу посади “адміністратор”, конкретизації юридичної відповідальності за дії та посилення етичної складової у комунікаціях з людьми.

Крім цього, позитивно відзначено «Єдині вимоги (Стандарт) до якості обслуговування відвідувачів ЦНАП».

Окремо обговорено питання про те, що ЦНАПи завжди потребують нових кадрів, їх брак колеги пояснюють недостатньою фінансовою мотивацією. З огляду на це, Андрій Заболотний продискутував з колегами з ЦНАПів щодо їх оплати праці, штатної чисельності та кількості вакансій для подальшого врахування цієї інформації при підготовці НАДС проекту “Схеми посадових окладів на 2020 рік”.