ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ НАДС І ДЕРЖАВНОЮ ЕКОЛОГІЧНОЮ АКАДЕМІЄЮ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ТА УПРАВЛІННЯ

Підписано Меморандум про співпрацю між НАДС і Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління

28 Грудня 2022

Голова НАДС Наталія Алюшина та ректор Державного закладу «Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління» Олександр Бондар підписали Меморандум про співпрацю. 
Документ засвідчує наміри щодо співпраці сторін у питаннях  реалізації освітніх і дослідницьких проєктів, проведення інформаційних заходів, організації підвищення кваліфікації публічних службовців. 
За словами Наталії Алюшиної, формування та реалізація державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища передбачає, що публічні службовці мають спеціальні знання з питань охорони довкілля, забезпечення екологічної безпеки, проведення екологічної експертизи, впровадження механізмів екологічного менеджменту. Із цих питань Академія  може забезпечити значний освітній потенціал для підвищення кваліфікації публічних службовців. Важливим також є існування в структурі цього закладу освіти Центру діджиталізації освітньої та наукової діяльності, адже пріоритетами для НАДС є не лише цікавий освітній контент для публічних службовців, а й фаховий підхід до навчання з використанням сучасних освітніх технологій.
У свою чергу, Олександр Бондар розповів про перспективи діяльності у складі Академії Навчально-наукового інституту сталого розвитку територій та Центру європейської та євроатлантичної інтеграції. Вони орієновані на сприяння інтеграції України в європейські та євроатлантичні структури, реалізацію стратегій збалансованого соціально-економічного розвитку територій, що враховує інтереси місцевого населення.
Сторони також домовилися про експертну та консультативну підтримку у питаннях управління в галузі екології для державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їхніх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад.