ПЕРША РІЧНИЦЯ ВИЩОЇ ШКОЛИ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ

Перша річниця Вищої школи публічного управління

30 Жовтня 2023

 


«Рік тому я зробила крок назустріч мрії. Наказом НАДС №104-22 було створено Вищу школу публічного управління. Ми прагнули започаткувати там принципово іншу філософію професійної освіти публічних службовців. Засновану на цінностях лідерства й усвідомленні своєї місії для країни. Яка спрямовує розвиток публічних службовців до потреб системи управління. Саме цього в умовах війни найбільше потребує Україна. Для Перемоги і післявоєнного відновлення», - наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина з нагоди першої річниці Вищої школи.

Вона відзначила, що у 2023 року у Вищій школі розробили 114  програм за 32 напрямами і забезпечили навчання 20 139 державних службовців з усіх категорій посад та 534 посадових осіб місцевого самоврядування. Започатковано Школу стратега, перші сертифікати якої отримали 42 державних службовців категорії «А». 

На думку Наталії Алюшиної, це освітня інвестиція у розвиток державних службовців категорії «А», формування у них управлінського світогляду, розуміння моделей управління, стратегічного планування та командного лідерства. 

Важливим досягненням Вищої школи є робота з виховання і розвитку тренерської майстерності. За цей час підготовлено 120 тренерів з питань стратегічного планування, реагування  на випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом та надання допомоги постраждалим, протидії домашньому насильству і гендерно зумовленому насильству, тощо.

Окрім того, підготовлено 260 тренерів з питань загальної адміністративної процедури, сприяння доброчесності на державній службі, забезпечення кібербезпеки на державному рівні, протидії деструктивному інформаційному впливу тощо.

Забезпечення підвищення кваліфікації з питань психосоціальної підтримки, адаптації та розвитку психологічної компетентності публічних службовців. Знято серію відео-роликів «Техніки психоемоційної підтримки» та підготовлено низку посібників. На освітній платформі Вищої школи додано 15 нових освітніх курсів. У рамках проєкту «Резерв відновлення» на базі Вищої школи пройшло навчання 55 зарахованих кандидатів.