НАТАЛІЯ АЛЮШИНА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ПРЕЗЕНТАЦІЇ КУРСУ «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЗЕЛЕНИЙ КУРС ТА УКРАЇНА»

Наталія Алюшина взяла участь у презентації курсу «Європейський зелений курс та Україна»

18 Травня 2023

Понад 60 програм підвищення кваліфікації з питань європейської інтеграції доступні для навчання публічних службовців. Зокрема й щодо напрямів політик відповідно до Європейського зеленого курсу.
 
Про це зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина під час презентації курсу «Європейський зелений курс (ЄЗК) та Україна».
 
За словами Наталії Алюшиної реалізація Європейського зеленого курсу в Україні  є логічним і послідовим кроком забезпечення збалансованого розвитку країни. Це також потребує підготовки фахівців за відповідним напрямом. Тому при формування змісту програм підвищення кваліфікації публічних службовців перевага надається таким напрямам, як: європейська інтеграція, Європейський зелений курс, особливості реалізації управлінських функцій, забезпечення конституційних прав людини і громадянина в умовах війни та повоєнне відновлення країни.
 
«У рамках співпраці НАДС, проєкту Natolin4Capacity Building та Європейського коледжу в Натоліні створено освітню платформу, на якій 3 500 публічних службовців до кінця 2023 року мають можливість безоплатно пройти навчання за 16 онлайн курсами, які розкривають різні аспектів функціонування ЄС та розвитку відносин ЄС і України. У тому числі щодо напрямів політик відповідно до Європейського зеленого курсу», - підкреслила Голова Агентства.
 
За її словами, у 2022–2023 роках НАДС забезпечено розроблення та реалізацію програм підвищення кваліфікації, що спрямовані на підтримку регіонального розвитку. Це питання зміни клімату, подолання екологічних наслідків війни та зеленої реконструкції України, відновлення та розвитку інфраструктури й енергоефективності, управління публічними фінансами, залучення та управління інвестиціями. Не залишається поза увагою системи професійного навчання питання розвитку у публічних службовців навичок нормопроєтування. Так, тема «Нормотворча діяльність місцевих рад в Україні. Проєктна експертиза» є однією з тих, що користується найбільшим попитом на місцевому рівні.
 
«Ми добре розуміємо, що підготовка висококваліфікованих фахівців сьогодні набуває нових сенсів і стратегічного значення. Членство України в Європейському Союзі, реалізація завдань Європейського зеленого курсу – це наша спільна відповідальність. І тільки від нас залежить, наскільки швидко ми впровадимо європейські стандарти в систему управління та в наше життя», - резюмувала Наталія Алюшина.
 
Довідково
 
Європейський зелений курс - це основний документ Європейського Союзу, що закладає основи посиленого переходу країн Європи до сталого розвитку та трансформації всіх основних сфер економіки та врядування, а також впливає на держави, які є важливими стратегічними партнерами ЄС, зокрема Україну.