НАТАЛІЯ АЛЮШИНА: РОЗРАХОВУЄМО НА ПІДТРИМКУ ПРООН У ПИТАННЯХ ПІДГОТОВКИ УПРАВЛІНЦІВ ДЛЯ РОБОТИ НА ДЕОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Наталія Алюшина: Розраховуємо на підтримку ПРООН у питаннях підготовки управлінців для роботи на деокупованих територіях

07 Лютого 2023

Україна цінує високий рівень партнерства, досягнутий з командою представництва ПРООН в Україні, і розраховує реалізувати надалі нові важливі проєкти.  

На цьому наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина під час зустрічі з в.о. Постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє та командою ПРООН. 

Голова НАДС виокремила серед пріоритетів спільні проєкти з підготовки управлінців для роботи на деокупованих територіях, формування безбар’єрності на робочому місці публічного службовця, формування іміджу державної служби. 

За словами Наталії Алюшиної, Україна потребує міжнародного експертного досвіду, зокрема психологів, для роботи зі службовцями, які працюють на деокупованих територіях. 

«Ми готуємо на освітній базі Вищої школи публічного управління спеціальні тренінгові програми. Наша мета – готувати кадри для усіх державних інституцій Херсонщини, Харківщини, інших регіонів. Співпраця з ПРООН дозволить Україні розробити проєкти спеціальної підтримки як публічних службовців, так і усіх громадян, які працюють на тих територіях», - наголосила Голова НАДС. 

Іншим важливим напрямком співпраці Наталія Алюшина назвала участь експертів ПРООН у програмах з професійного розвитку публічних службовців  спільно з Вищою школою публічного управління. За її словами, ідеться про організацію навчань з питань міжкультурного порозуміння та захисту прав людини в умовах збройного конфлікту в України. 

Наталія Алюшина відзначила важливість участі експертів ПРООН в експертно-консультативній раді при НАДС, що відповідає за якість програм, за якими навчаються публічні службовці України.