НАТАЛІЯ АЛЮШИНА: «ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ З ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ НАБУВАЄ НОВИХ СЕНСІВ І СТРАТЕГІЧНОГО ЗНАЧЕННЯ»

Наталія Алюшина: «Підготовка фахівців з публічного управління та адміністрування набуває нових сенсів і стратегічного значення»

21 Вересня 2022

Про це зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина під час міжнародної науково-практичної конференції «Двадцять перші осінні юридичні читання». Захід також був присвячений 30-річчю Хмельницького університету управління та права ім.Л. Юзькова.

Під час виступу Наталія Алюшина відзначила успіхи навчального закладу у підготовці фахівців для  публічної служби: «Майже 15 років поспіль Університет стає одним із переможців конкурсного відбору виконавців державного замовлення НАДС на навчання публічних службовців за програмою підготовки магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Сьогодні близько 500 випускників Університету виконують функції держави та місцевого самоврядування не лише на Поділлі, а в інших регіонах нашої країни».

Вона також зауважила, що Університет довів свою спроможність і готовність змінюватись, здобувши в чесній боротьбі право черговий раз навчати публічних службовців. Це доволі важливо. Цього року НАДС вперше проведено автоматизований конкурсний відбір виконавців державного замовлення на професійне навчання публічних службовців через Портал управління знаннями – державної спеціалізованої інформаційно-комунікаційної системи у сфері професійного навчання  публічних службовців. Це стало важливим кроком до забезпечення доброчесної конкуренції між закладами вищої освіти, а також прозорості та відкритості розміщення державного замовлення.

Також за словами Наталії Алюшиної, НАДС не стоїть осторонь процесів модернізації підходів до професійного розвитку. Приміром, Агентство щороку запрошує на стажування талановиту молодь, яка готова своєю професією обрати служіння українському народові. Адже стажування – це можливість здобути новий досвід та ознайомитися зі специфікою роботи державної служби.