НАТАЛІЯ АЛЮШИНА ОГОЛОСИЛА ПРО РОЗРОБКУ НОВОГО ПРОФСТАНДАРТУ ДЛЯ ОМС

Наталія Алюшина оголосила про розробку нового профстандарту для ОМС

16 Листопада 2023

В Україні важливо створювати умови для розвитку людського потенціалу, зокрема у сфері управління людськими ресурсами на публічній службі. Про це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина під час панелі «Професійний стандарт – основа професійної кваліфікації» в рамках IV Міжнародного форуму «Людський капітал: навички для майбутнього». 

Голова Агентства серед здобутків НАДС відзначила затвердження у вересні 2023-го двох професійних стандартів, а саме: «Спеціаліст місцевого самоврядування з питань доступу до публічної інформації» та «Спеціаліст місцевого самоврядування з питань комунікацій». 

За її словами, перед початком їх підготовки в Агентстві консультувалися з представниками органів місцевого самоврядування та експертами, котрі опікуються питаннями розвитку територіальних громад. Таким чином визначили критерії обрання професій, за якими необхідні професійні стандарти. 

Наталія Алюшина відзначила, що до розробки професійних стандартів Агентство залучило представників державних органів, вищої освіти та громадськості. «Так відбувається проникнення змісту професійних стандартів у освітні стандарти. За якими навчатимуться майбутні публічні управлінці», - наголосила Голова НАДС.  

Вона зазначила, що планується розробити ще один професійний стандарт. «Після прийняття нового Закону «Про службу в ОМС» набуває нового значення та статусу посада «керуючий справами». Впровадження цього професійного стандарту, плануємо через напрацювання навчальних програм для розвитку професійних компетентностей кандидатів. А після набрання чинності законом будемо імплементувати профстандарт безпосередньо в ОМС», - підкреслила Наталія Алюшина.  

Вона зазначила, що державні органи та органи місцевого самоврядування є такими ж роботодавцями, як і бізнес. «Ми так само боремося за професіоналів. І нам теж потрібно шукати шляхи та інструменти, щоб втримати та залучати кращих», - заявила Голова Національного агентства.