НАТАЛІЯ АЛЮШИНА: НАША МЕТА – СПРАВЕДЛИВІСТЬ, ЧЕСНА КОНКУРЕНЦІЯ І ПРОЗОРІСТЬ ПРИ ВІДБОРІ ВИКОНАВЦІВ ДЕРЖЗАМОВЛЕННЯ НА ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ

Наталія Алюшина: Наша мета – справедливість, чесна конкуренція і прозорість при відборі виконавців держзамовлення на професійне навчання

01 Липня 2022

З 2022 року конкурсний відбір виконавців державного замовлення на професійне навчання публічних службовців буде здійснюватися через автоматизовану платформу Порталу управління знаннями у сфері професійного навчання.

Про це повідомила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина під час онлайн-сесії щодо запровадження автоматизованого конкурсного відбору виконавців держзамовлення НАДС на підготовку здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Наталія Алюшина наголосила на важливості забезпечення довіри громадян до системи професійного навчання публічних службовців. «Наша мета – забезпечити справедливість, чесну конкуренцію, прозорість при оцінюванні конкурсних пропозицій учасників і об’єктивне визначення виконавців державного замовлення», - наголосила Голова НАДС.

На її думку, впровадження такої системи дозволить уникнути суб’єктивності при розрахунку конкурсного балу і розподілі обсягів державного замовлення НАДС, а також – зменшить часові затрати під час опрацювання конкурсних пропозицій. На її думку, важливим чинником ефективності системи професійного навчання публічних службовців є злагоджена співпраця замовника та виконавців державного замовлення.

Представники профільного Управління Агентства докладно продемонстрували алгоритм подання конкурсної пропозиції потенційними виконавцями державного замовлення НАДС та надали відповіді на поставлені питання. 

У заході взяли участь більше 120 представників закладів освіти.