НАТАЛІЯ АЛЮШИНА І В.О. ПОСТІЙНОЇ ПРЕДСТАВНИЦІ ПРООН В УКРАЇНІ МАНАЛ ФОУАНІ ДОМОВИЛИСЯ ПРОДОВЖУВАТИ ГУМАНІТАРНІ ПРОЕКТИ

Наталія Алюшина і в.о. постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані домовилися продовжувати гуманітарні проекти

26 Травня 2022

 


НАДС та проект «Програма розвитку ООН в Україні» поглиблюють співпрацю в сфері створення професійної публічної служби. Це актуально з огляду на реалії життя та виклики для публічної служби України в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну. 

Під час робочої зустрічі Голова НАДС Наталія Алюшина та в.о. постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані обговорили нові проекти й форми спільної роботи. Ішлося про поглиблення гуманітарної співпраці в Україні. Серед пріоритетних напрямків сторони назвали проекти з психологічної адаптації публічних службовців, які повертатимуться з війни, а також – посилення ролі держави як відповідального роботодавця.

Наталія Алюшина наголосила на важливості запровадження програм, спрямованих на створення комфортного соціального середовища для вразливих категорій публічних службовців, зокрема ветеранів та людей з інвалідністю. Одним із інструментів може бути створення освітніх онлайн-курсів за актуальною для публічної служби тематикою. Голова НАДС зауважила на необхідності визначити пріоритетні регіони для старту пілотних проектів. Натомість Манал Фоуані наголосила на важливості продовжувати співпрацю і зауважила, що проекти, які наразі обговорюються, мають стати стрімким потоком у великій річці з міжнародної підтримки України.

Додамо, що раніше Наталія Алюшина представила експертам ООН п’ять викликів у сфері публічної служби.  Ідеться про розвиток ефективного лідерства, розбудову дієвих інституцій, зміцнення кадрового потенціалу, встановлення механізмів інклюзивного управління та якісні державні послуги. Саме вони визначатимуть формат «постконфліктної реконструкції» України.