НАТАЛІЯ АЛЮШИНА ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ПРЕЗЕНТАЦІЇ ПРОГРАМИ З ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ АНГЛІЙСЬКОЇ

Наталія Алюшина долучилася до презентації програми з популяризації англійської

02 Листопада 2023

 


В Україні презентовано всеукраїнську програму з вивчення англійської мови Future Perfect. У вітальному слові Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що Уряд планує запустити всеосяжну доступну програму з вивчення англійської мови. Він нагадав, що Президент України Володимир Зеленський подав до Парламенту законопроєкт, який офіційно закріплює її статус як мови міжнародного спілкування в Україні. 

Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації зауважив, що 56% українців хочуть підвищити рівень володіння іноземною мовою і програма Future Perfect стане одним із драйверів змін на цьому шляху. Програма Future Perfect передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova.

Наталія Алюшина високо оцінила нову ініціативу Future Perfect, мета якої відкрити нові можливості для громадян України, які недостатньо володіють англійською, для професійного та особистого розвитку. Вона відзначила, що в Україні другий рік діє проєкт Eng4PublicService з безкоштовного вивчення публічними службовцями англійської на мультимедійній онлайн платформі EF.

«Проєкт реалізується НАДС у співпраці з освітньою організацією EF Language Learning Solutions. Його мета – посилення мовної спроможності публічних службовців. За рік після старту маємо вагомі результати. Близько 19 тисяч публічних службовців із 890 державних органів вивчають англійську мову в рамках Eng4PublicService. 16,5 тисяч із них – державні службовці. Фактично це кожен 10-й з нас. Загалом отримано понад 9,9 тисяч сертифікатів про підвищення кваліфікації», - зауважила Наталія Алюшина.