НАДС ТА SURGE ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ СПІВПРАЦІ У 2023 РОЦІ ТА ПІДПИСАЛИ СПІЛЬНИЙ ПЛАН ДІЙ НА 2024 РІК

НАДС та SURGe підбили підсумки співпраці у 2023 році та підписали Спільний план дій на 2024 рік

24 Січня 2024

У НАДС відбулась зустріч з  командою Проєкту міжнародної технічної допомоги “Супровід урядових реформ в Україні” (Support to Ukraine's Reforms for Governance - SURGe), що реалізується в Україні Alinea International Ltd. та фінансується Урядом Канади. 

Голова НАДС Наталія Алюшина і директорка Alinea International Ltd в Україні та Проєкту SURGe Танія Лей Санфорд Аммар підбили підсумки співпраці у 2023 році, визначені у відповідному Меморандумі та Спільному плану дій, який було підписано 24 березня 2023 року між НАДС, Вищою школою публічного управління та Проєктом SURGe. 

Зокрема, протягом 2023 року було реалізовано програму підвищення кваліфікації державних службовців з питань стратегічного планування за методологією управління, орієнтованого на результати (Results-Based Management - RBM) - підвищено кваліфікацію 211 осіб. Відповідний онлайн курс також розміщений на навчальній платформі Вищої школи публічного управління. Крім того, реалізовано загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації держслужбовців категорії «А» - «Школа підготовки стратегів» (пройшли навчання 42 держслужбовці кат. «А») та проведено тренінг для тренерів з питань стратегічного планування за RBM методологією в рамках "Літньої школи тренерської майстерності" (підготовлено 26 тренерів). Також, за сприяння проєкту SURGe у НАДС запроваджено використання інформаційно-аналітичної системи PROJECT UA для стратегічного планування, моніторингу та оцінки, тощо.

Наталія Алюшина висловила вдячність команді Проєкту за підтримку ініціатив та допомогу у їх реалізації, а також окреслила ключові пріоритети співпраці у 2024 році.

«Будемо посилювати співпрацю в напрямку стратегічного планування на державній службі. У воєнних реаліях Україні вкрай необхідно здійснювати ефективне планування та оцінювання прогресу реформ. Такими управлінськими технологіями мають володіти публічні службовці на всіх рівнях - і під час воєнного стану, і після перемоги. Відновлення і розвиток країни вимагає якісних та ефективних управлінських процесів. Тому ми продовжимо навчати публічних службовців принципам RBM під час формування державних політик. Ми отримали зворотній зв'язок від учасників вже проведених нами заходів з просування на державній службі інструментів управління, орієнтованого на результат. Держслужбовці всіх категорій застосовують здобуті знання на практиці та позитивно відгукуються про наші навчальні програми з питань стратегічного планування за методологією RBM. І головне – маємо запит від державних службовців на розвиток і посилення цього напрямку», - зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина.

Під час зустрічі було презентовано інтерактивний дашборд моніторингу Операційного плану НАДС за 2023 рік. Це можливість відслідкувати прогрес пілотування ІТ системи PROJECT UA, що є частиною менеджменту НАДС та застосовується для стратегічного планування діяльності Агентства на 2023-2025 рр. На основі аналітичних даних публічний дашборд відображає прогрес виконання Плану діяльності НАДС 2023.

Крім того, відповідно до Меморандуму про співпрацю, сторони (НАДС, Вища школа та SURGe) підписали Спільний план дій на 2024 рік як інструмент, що визначає рамкові заходи технічної допомоги, що надаються у 2024 році для реформування державної служби. 

«Співпраця з НАДС є одним з найбільших пріоритетів для нашого Проєкту. Власним прикладом НАДС демонструє іншим центральним органам виконавчої влади, як ефективно застосовувати у своїй діяльності кращі практики операційного та стратегічного планування державної структури», - зазначила директорка Alinea International Ltd в Україні та Проєкту SURGe Танія Лей Санфорд Аммар.