НАДС РОЗРОБЛЕНО МЕТОДИКУ ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ПУБЛІЧНИХ СЛУЖБОВЦІВ

НАДС розроблено методику оцінювання результативності професійного навчання публічних службовців

04 Лютого 2021

Наказом НАДС № 226-20 затверджено Методику оцінювання результативності професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Наказ зареєстрований у Міністерстві юстиції України 2 лютого 2021 року за №134/35756.

Документ визначає єдині підходи до проведення оцінювання результативності професійного навчання публічних службовців. А також передбачає алгоритм узагальнення результатів та прийняття відповідних управлінських рішень щодо професійного навчання.

«Нова методика оцінювання дозволяє з’ясувати практичну цінність і корисність набутих професійних знань, умінь та навичок. А також їх вплив на ефективність та результативність службової діяльності, досягнення цілей структурного підрозділу та органу влади, де працює учасник професійного навчання. Таким чином, ми прагнемо сформувати розуміння важливості професійного навчання не заради отримання сертифікату, а як важливої складової особистого результату як працівника, так і державного органу. До речі, суб’єктами оцінювання стають не лише учасник навчання, а і його безпосередній керівник та служба управління персоналом», - зазначає Голова НАДС Наталія Алюшина.