НАДС І ПРООН ОКРЕСЛИЛИ ПОТОЧНІ І ПЕРСПЕКТИВНІ ПРОЄКТИ

НАДС і ПРООН окреслили поточні і перспективні проєкти

21 Січня 2023

 

За сприяння ПРООН публічні службовці матимуть змогу навчатися на онлайн-курсі з Міжнародного гуманітарного права. Планується також презентація курсу, який розповість громадянам про сутність публічної служби, інструменти забезпечення прав громадян і залучення громадян до реалізації Цілей сталого розвитку. Про це розповіла Голова НАДС Наталія Алюшина під час  засідання Ради демократичного управління ПРООН (UNDP Democratic Governance Board Meeting), що відбулось 20 січня.

Порядок денний заходу включав засідання Наглядової ради проекту "Права людини для України" (HR4U), яку очолює Христофор Політіс, заступник Постійного представника ПРООН в Україні. Учасники обговорили результати моніторингу ситуації з правами людини, зокрема, на тимчасово окупованих територіях, а також – воєнні виклики України, з огляду на повномасштабну війну. Голова НАДС відзначила важливу роль міжнародних партнерів у підтримці України.

  «Колеги з ПРООН почули нас із перших днів війни. Ми змогли спільно зосередитися на пріоритетних напрямах. Це, зокрема, адаптація українського законодавства до європейських стандартів, практикоорієнтований професійний розвиток публічних службовців, підвищення обізнаності щодо прав людини у воєнний та повоєнний часи, організація діяльності державних інституцій на деокупованих територіях, залучення до відновлення країни мотивованих фахівців та інші заходи, спрямовані на трансформацію публічної служби України», - зазначила Наталія Алюшина.

Окрему увагу приділили діяльності Вищої школи публічного управління. Голова НАДС висловила сподівання, що Агентство спільно з Вищою школою посилять взаємодію з ПРООН  щодо професійного розвитку публічних службовців. Ідеться про організацію навчань з питань міжкультурного порозуміння, захисту прав людини, демократичного врядування.

Голова Агентства запросила експертів ПРООН до діяльності експертно-консультативної ради (ЕКР) при НАДС, що займається питаннями експертизи та якості навчальних програм для публічних службовців.