МІЖ НАДС ТА ПРОГРАМОЮ U-LEAD З ЄВРОПОЮ ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

Між НАДС та Програмою U-LEAD з Європою підписано Меморандум про співпрацю

29 Листопада 2023

 

29 листопада підписано меморандум про співпрацю між Національним агентством України з питань державної служби та Програмою U-LEAD з Європою. У документі йдеться про особливості впровадження Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», напрацювання інструментарію управління персоналом, розвиток системи підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування.

«Нашою метою є зміцнення організаційної та управлінської спроможності органів місцевого самоврядування. І звісно – розвиток системи професійного навчання посадових осіб місцевих громад. Підписання меморандуму є черговим важливим кроком у відносинах з Програмою U-LEAD. Упевнена, що наша співпраця буде ефективною і продуктивною», - зазначила Наталія Алюшина.

Під час робочої зустрічі, що передувала підписанню Меморандуму, сторони обговорили майбутні спільні заходи та ініціативи. Зокрема, Голова НАДС детально зупинилася на Дорожній карті впровадження нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Вона містить три ключові блоки: підготовку підзаконних актів та методичних рекомендацій, інформаційно-роз’яснювальну кампанію та заходи з професійної підготовки службовців місцевого самоврядування.

«Ми вже подали на розгляд КМУ стратегічний документ – План заходів розвитку системи професійного навчання публічних службовців до 2027 року. Багато завдань там стосуються саме навчання посадових осіб місцевого самоврядування. Ідеться також про напрацювання актів щодо правових та організаційних засад навчання посадових осіб в контексті впровадження нового Закону, розроблення профстандартів та впровадження типових програм підвищення кваліфікації. Зокрема для вперше призначених або вперше обраних на виборну посаду», - розповіла Голова Агентства.

Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ, висловив упевненість в успішному і тривалому партнерстві з НАДС.