ІНДИВІДУАЛЬНІ ПОТРЕБИ У ПРОФЕСІЙНОМУ НАВЧАННІ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ НА 2022 РІК

Індивідуальні потреби у професійному навчанні державних службовців на 2022 рік

22 Квітня 2022

Системне вивчення та аналіз НАДС індивідуальних потреб у професійному навчанні є одним із дієвих інструментів забезпечення якості та ефективності професійного навчання. Про це свідчать, зокрема, результати проведеного НАДС у 2021 році опитування, за результатами якого близько 90 % учасників професійного навчання висловили задоволеність змістом програм підвищення кваліфікації.

 Вивчення індивідуальних потреб державних службовців показало, що пріоритетним у 2022 році є удосконалення таких компетентностей:

  • управління змінами, професійні знання, комунікація та взаємодія, лідерство, управління ефективністю та розвиток людських ресурсів, прийняття ефективних рішень – для представників вищого корпусу державної служби;
  • професійні знання, цифрова грамотність, впровадження та сприйняття змін, комунікація та взаємодія (командна робота та взаємодія) – для державних службовців категорії «Б» та «В».

Найбільш пріоритетними напрямами підвищення кваліфікації за загальними професійними (сертифікатними) програмами як для державних службовців категорії «Б», так і для категорії «В», залишаються:

  • для державних службовців (не рідше одного разу на три роки);
  • для вперше призначених на посади державної служби (протягом рокуз дня їх призначення на посаду);
  • запобігання корупції та забезпечення доброчесності.

 

З повним текстом звіту можна ознайомитись за посиланням.