ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ НАДАННЯ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ: НАДС РОЗРОБЛЕНО 14 ТИПОВИХ ПРОГРАМ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

До уваги суб’єктів надання освітніх послуг: НАДС розроблено 14 типових програм підвищення кваліфікації

07 Жовтня 2024

 


Колеги! Національним агентством України з питань державної служби у 2022 - 2024 роках розроблено 14 загальних типових програм підвищення кваліфікації.

Використання загальних типових програм в освітньому процесі різними суб’єктами надання освітніх послуг, які здійснюють підвищення кваліфікації публічних службовців, дозволить забезпечити якість навчання, зокрема шляхом застосування єдиних підходів щодо досягнення мети, виконання мінімального нормативного змісту навчання, застосування уніфікованого переліку освітніх компонентів (модулів/тем та контрольних заходів), їх логічної послідовності та обсягу.

До розроблення загальних типових програм залучалися представники центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування та/або реалізують державну політику у відповідній сфері, суб’єктів надання освітніх послуг, міжнародних та іноземних установ, організацій, які реалізують проекти (програми) міжнародної технічної допомоги, а також інші фахівці у різних сферах державної політики.

Рекомендуємо суб’єктам надання освітніх послуг у сфері професійного навчання на основі типових загальних програм підвищення кваліфікації розробляти і затверджувати власні програми підвищення кваліфікації, які не підлягають акредитації/погодженню. Такі програми можуть включати вибіркові (варіативні) модулі, які враховують особливості професійної діяльності учасників професійного навчання.

Зауважуємо, що під час розроблення власних програм підвищення кваліфікації на основі типових загальних програм суб’єкти надання освітніх послуг у сфері професійного навчання можуть змінювати обсяг програми не більш як на 20 відсотків.

Реєстр типових загальних програм підвищення кваліфікації розміщено на офіційному сайті НАДС за посиланням.

Крім того, на офіційному вебсайті НАДС можна ознайомитись з:

Нагадуємо, що програми підвищення кваліфікації оприлюднюються на офіційному вебсайті суб’єкта надання освітніх послуг у сфері професійного навчання (провайдера) і вебпорталі управління знаннями відповідно до абзацу дванадцятого пункту 12 Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 06 лютого 2019 р. № 106.