ЧАСТКА САМООСВІТИ В МЕЖАХ ВИКОНАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ МОЖЕ СТАНОВИТИ НЕ БІЛЬШЕ 0,5 КРЕДИТУ ЄКТС

Частка самоосвіти в межах виконання індивідуальної програми може становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС

02 Серпня 2022

 


Колеги! Постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року  №846 внесено зміни до Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад  (постанова КМУ від 6 лютого 2019 року № 106).

Зокрема, мова йде про те, що у 2022 році частка самоосвіти в межах виконання індивідуальної програми може становити не більше 0,5 кредиту ЄКТС.

Цифровізується й процес виготовлення документів про підвищення кваліфікації. Тож, провайдери можуть створювати документи про підвищення кваліфікації в електронній формі з накладенням електронного підпису, які вважатимуться оригіналами і не потребуватимуть підтвердження в папері. Такі можливості матимуть й користувачі Порталу управління знаннями. 

Крім цього, запроваджуються норми щодо розроблення за участі стейкхолдерів типових загальних програм підвищення кваліфікації, оновлення провайдерами освітніх послуг програм підвищення кваліфікації не рідше одного разу на три роки або частіше з урахуванням змін у законодавстві, інноваційних процесів управління тощо,

Усі ці нововведення орієнтовані на інтереси публічних службовців і провайдерів освітніх послуг. А також на дебюрократизацію процесу організації професійного навчання.