АНГЛІЙСЬКА - МАЙБУТНЯ МОВА ДІЛОВОГО СПІЛКУВАННЯ В УКРАЇНІ

Англійська - майбутня  мова ділового спілкування в Україні

02 Вересня 2022

      Із наданням Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу значно зростає потреба публічних службовців в удосконаленні рівня володіння англійською мовою. Адже англійська невдовзі стане мовою ділового спілкування в Україні, тож її знання буде обов’язковим для кожного публічного службовця.

     Навчання, спрямоване на вдосконалення рівня володіння публічних службовців англійською мовою, з 01 січня 2020 року по 01 серпня 2022 року реалізується в Українській школі урядування та 13 регіональних центрах підвищення кваліфікації. Зміст програм охоплює вивчення термінології у сфері публічного управління та адміністрування, повноважень усіх гілок влади та політичної системи в Україні, завдань і функцій державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядуванні, процедури виборів, а також питання європейської та євроатлантичної інтеграції України.

      У період з 2020 року по серпень 2022 року успішно завершили навчання за програмами підвищення кваліфікації близько 1500 (1448) осіб:

  • 84% з них (1212 осіб) - державні службовці ( 9 з яких - державні службовці категорії “А”);
  • 16% (236 осіб) - посадові особи місцевого самоврядування. 

    Також за даними, наданими провайдерами освітніх послуг, у другому півріччі 2022 року планується набір на навчання за програмами підвищення кваліфікації з удосконалення рівня володіння іноземною мовою щонайменше для 658 осіб.

 

     Нагадаємо також, що окрім навчання за програмами підвищення кваліфікації, НАДС влітку 2022 року підписано Меморандум із швейцарською компанією «EF Language Learning Solutions». Вже найближчим часом українські публічні службовці зможуть безкоштовно вивчати англійську мову онлайн за програмами найбільшої у світі приватної освітньої компанії. До навчання публічних службовців України будуть долучені 380 міжнародних викладачів. 

     

     Умови доступу і терміни впровадження навчальних програм буде оприлюднено під час «Рішельє-форуму публічної служби», що відбудеться 22-23 вересня.