14 ГРУДНЯ ВИПУСКНИКИ МАГІСТРАТУР ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ «ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ» СКЛАДАТИМУТЬ ЄДКІ. ЩО ВАРТО ЗНАТИ?

14 грудня випускники магістратур за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» складатимуть ЄДКІ. Що варто знати?

01 Грудня 2021

Вперше ЄДКІ українські студенти складали ще у 2019 році. Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) – нова комплексна атестація профільних знань випускників закладів вищої освіти. Цей іспит вже складають медики, ветеринари, юристи, військові та випускники транспортних спеціальностей.

А з 2022 року цей іспит стане обов’язковим й для випускників магістратур за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

14 грудня 2021 року о 10.00 ранку одночасно у 35 містах України магістри другого року навчання спеціальності «Публічне управління та адміністрування» складатимуть пробне тестування у формі ЄДКІ.

Іспит триватиме 180 хвилин та містить 150 тестових запитань. Під час тестування відбуватиметься відеофіксація.

Програма ЄДКІ зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування» на другому (магістерському) рівні вищої освіти розроблена МОН та НАДС й затверджена спільним наказом. Зі зразками тестових запитань можна ознайомитись у розділі «Професійне навчання» на офіційному сайті НАДС за посиланням https://bit.ly/3oaDpTD.

Нагадаємо всім учасникам іспиту про важливість дотримуватися протиепідеміологічних заходів. А працівники закладів вищої освіти, які будуть супроводжувати проведення іспиту, обов’язково мають мати сертифікати про вакцинацію від COVID-19.