10 ЛИПНЯ ВИЩА ШКОЛА ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ РОЗПОЧАЛА КУРС «ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ВЕДЕННЯ ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ ПРИЗОВНИКІВ, ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ ТА РЕЗЕРВІСТІВ»

10 липня Вища школа публічного управління розпочала курс «Організація та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів»

10 Липня 2024

Згадану програму підвищення кваліфікації розробили у НАДС за погодженням з Генеральним штабом ЗСУ. Її учасники – фахівці з управління персоналом, відповідальні за ведення військового обліку. 

Навчанням планують охопити 60 держслужбовців. Буде висвітлено чотири основні теми:

  • правові аспекти організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів; 
  • організація ведення військового обліку в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях; 
  • організація бронювання військовозобов’язаних; 
  • взаємодія державних органів, підприємств, установ та організацій з  районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки з питань ведення військового обліку. 

Навчання дозволить здобути знання і покращити компетенції у сфері: управління персоналом (адаптація до нових умов, прийняття оперативних рішень, збереження колективу), комунікації та взаємодії (ефективна комунікація з військовими комісаріатами), законодавства (знання законодавства щодо військового обліку, бронювання, мобілізації). 

Спікером курсу є В'ячеслав Засенко, головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи НАДС, учасник бойових дій. 

️Слухачі детально розглянуть  законодавство у сфері військового обліку та бронювання, організацію та планування роботи, підготовку та систематизацію документів, подання звітності щодо призовників, військовозобов’язаних та резервістів, проведення звіряння з ТЦК та СП. Крім цього, зупиняться на аналізі стану військового обліку в організації й контролі за дотриманням порядку та правил військового обліку.