У НАДС ВІДБУЛАСЯ РАДА УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМИ РЕСУРСАМИ

У НАДС відбулася Рада управління людськими ресурсами

30 Квітня 2024

У НАДС відбулася традиційне засідання Ради управління людськими ресурсами. Серед інших обговорювали питання призначень і відновлення конкурсної процедури на публічній службі. Зокрема, Голова НАДС Наталія Алюшина презентувала «План України: 14 кроків до відновлення конкурсів». Значну увагу приділили питанням адаптації ветеранів і ветеранок у різних сферах життя, зокрема на публічній службі. Про виклики, які наразі вирішують у Міністерстві у справах ветеранів України, зокрема щодо пошуку інструментів інформування про вакансії, розповіли Ігор Костріков, в.о. директора Департаменту забезпечення переходу від військової служби до цивільного життя та Надія Адаменко, в.о. директора Департаменту цифрового розвитку та трансформації.  

Питання державних програм фінансової підтримки роботодавців, які облаштовують робочі місця для працевлаштованих осіб з інвалідністю, висвітлила Вікторія Васильєва, директор Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості. 

Державний експерт Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в ОМС НАДС Катерина Хохлова презентувала тези щодо встановлення відповідності державного службовця займаній посаді, зокрема, стосовно методичних рекомендацій для визначення якісного та ефективного випробування. 

Марина Грай, державний експерт Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в ОМС НАДС, окреслила завдання Агентства, стосовно заходів для реалізації Закону України №3077 «Про службу в ОМС» та дорожньої карти впровадження цього закону. 

Наталія Савченко, державний експерт Генерального департаменту з питань політики оплати праці та функціонального розвитку державної служби НАДС висловилася щодо підстав та алгоритмів повторної класифікації посад в державному органі. 

Марина Канавець, директор Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС окреслила питання організації та проходження професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за кордоном, зокрема щодо термінів і періодичності такого навчання. Юлія Лихач, директор Вищої школи публічного управління презентувала доповідь щодо більш активного використання пошуку інструменту тренерства для представників служб управління персоналом. 

Юлія Марушкевич, директор Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в ОМС НАДС проаналізувала принципи та правила підготовки НR-стратегій. Марина Попатенко, радниця з питань політик та залучення програми USAID “Мріємо та діємо”/IREX розповіла про практики та ідеї в організації стажування громадян з числа молоді.